•Fietslabelactie aan de Katholieke Hogeschool Kempen •Nieuwe editie ‘Behaag onze Kempen!’•Gratis proefles kunstacademie

Fietslabelactie aan de Katholieke Hogeschool Kempen
Op 22 september labelen de politie en gemeenschapswachten de hele dag fietsen aan de Katholieke Hogeschool Kempen (KHK). Het Fietsenatelier van Mol doet een technische fietscontrole. Zowel het labelen als de fietscontrole is gratis. Iedereen is welkom. Je kan je fiets ’s morgens of ‘s middags afgeven en ’s avonds, gekenmerkt met je rijksregisternummer, terug ophalen. Als je je fiets niet kan achterlaten, bezorgt de politie het label later bij je thuis. De actie start om 7.30u aan de fietsenstalling van de KHK. Tot 18u kunnen de gelabelde fietsen afgehaald worden. Wil je je fiets laten labelen, breng dan zeker je identiteits- of SIS-kaart mee. Elke deelnemer maakt kans op één van de tien fietssloten. Voor iedereen is er een kleine attentie.
 
 
Nieuwe editie ‘Behaag onze Kempen!’
Dit najaar loopt in onze stad de 17de editie van de actie ‘Behaag onze Kempen!’. De organisatoren willen inheemse en streekeigen soorten promoten. Je kan in de periode september-oktober ook plantgoed aankopen via de actie.
 
Zoek je soorten die geschikt zijn voor jouw tuin? Informeer je goed vooraf! Je vindt heel wat nuttige informatie in de gratis infobrochure. In oktober wordt op drie verschillende locaties de gratis infoavond ‘de eetbare tuin’ georganiseerd. In Geel is dat op 20 oktober 2011 om 20u in zaal 1.14 in het stadhuis.
Bestellen van plantgoed doe je bij voorkeur via het online bestelformulier op onderstaande website. Je kan ook bestellen via een bestelformulier dat je bij de infocel op het stadhuis vindt, of telefonisch bij Herman Puls, 0496 96 78 27 (18u-21u). Bestellen kan tot 31 oktober. Het bestelde plantgoed dien je zelf af te halen op zaterdag 19 november tussen 9.30u en 11.30u aan de stedelijke werkplaats, Tessenderloseweg 32. Betalen doe je ter plaatse.
 
 
Gratis proefles kunstacademie
Zin om in je vrije tijd creatief bezig te zijn? Dan is de inspirerende omgeving van de Kunstacademie van Geel beslist iets voor jou! De academie biedt cursussen in de beeldende kunst voor elke leeftijd. Er zijn kinderateliers vanaf 6 jaar en jeugdateliers vanaf 12 jaar. Jongeren vanaf 14 jaar kunnen al naar het nieuwste digitale atelier voor het maken van artistieke beelden via de computer. Volwassenen kunnen in de Kunstacademie terecht voor lessen tekenkunst, modeltekenen, schilderkunst, keramiek en computerkunst. Onder professionele begeleiding van de leraars-kunstenaars wordt er stapsgewijs gewerkt om heel verschillende artistieke technieken onder de knie te krijgen. Je wordt bovendien voortdurend gestimuleerd om te experimenteren en je eigen grenzen te verleggen. Voor volwassenen 18 zijn de ateliers zowel overdag als ’s avonds geopend op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag. Pas als je zeker bent dat dit iets voor jou is, betaal je het inschrijvingsgeld. Kom dus zeker eens proberen! Inschrijven kan tot 30 september in de Kollegestraat 118.